Waarom is Vintage kleding een goed idee?

Zegt vintage kleding je niet zoveel? Je ziet het wel eens verschijnen en je denkt 'oh zo leuk!', maar dan stopt het?

Ik laat je graag kennismaken met vintage mode.
Het verdient gewoon een ode en wat extra aandacht!

Vintage kleding is een stijl en geen trend!
Vintage spullen verkopen zichzelf, het brengt je huis in een leuke sfeer. Maar ook jij verdient het om er leuk uit te zien en je eigenheid naar voor te brengen.
Het is origineel en uniek, je ziet amper een tweede stuk verschijnen. Je draagt geschiedenis en je brengt kleur, letterlijk en figuurlijk.

Het is meer dan enkel tweedehands. Vintage voldoet aan specifieke stijlelementen van een bepaalde tijdsperiode. Denk maar aan bijvoorbeeld 70s mode, grote kragen, plateauzolen, ballon mouwen, brede pijpen... En zo heeft elke tijdsperiode zijn specifieke modestijlen en iconen!


Vintage kleding is duurzaam
Het is duurzaam, dat hoeft geen betoog, hoewel er ook hier wel eens discussie over is. We gaan het hergebruiken, recyclere of upcycelen en het soms ook gewoon heruitvinden.
Je kan er lustig op los combineren. Een kleurrijk vintage hemdje met een jeans. Zo heb je alweer een stuk gered en je eigen stijl is geboren.
CoMissZien probeert de kledingstukken zo dicht mogelijk bij huis te zoeken, wat de reis zo kort mogelijk maakt. Zelf proberen we in de mate van het mogelijke doordachte keuzes te maken in aankoop en verzending, waardoor we de duurzaamheid zo hoog mogelijk kunnen maken.

Vintage kleding is een betaalbare investering
De materialen, stoffen en kwaliteiten die gebruikt werden, zijn over het algemeen heel degelijk en kwalitatief. Het werd ook met zorg ontworpen, met oog voor detail en comfort. Zeg nu zelf, hoe dikwijls ga je wel niet vloeken omdat je nieuwe kledingstuk zo snel opbolt of de rits maar zo kort meegaat?
Vintage stukken gaan al een paar decennia mee en kunnen dit nog wel een keertje. Zeker als je ze met evenveel zorg behandelt als de vorige eigenaar(s).

Vintage kleding heeft een ziel en een rijk verleden
Vintage heeft leuke verhalen. Als je kijkt naar vintage kleding zie je wel wat geschiedenis, niet enkel de stijl die de mode toen met zich meebracht maar ook kleine, verborgen geschiedenisschatten. De aanpassingen die gemaakt werden, zijn een bron aan informatie. Was de vorige eigenaar te groot of te klein. Heeft ze het jurkje versmalt, extra knoopjes, of een nieuw kraagje? Hoeveel verschillende kleuren garen werden er gebruikt?
Wie oh wie was toch deze stijlvolle dame of heer?

Krijg je zin om je kleding een boost te geven, kleur te brengen in je dag en je omgeving? Je zelfvertrouwen op te krikken? Je eigen stijl te creëren of aan te passen?

Ga eens piepen, ik heb wel leuke stukken die jou als beginnende vintage kledinglover hierbij kunnen helpen.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.