Welkom Vintage lover,

graag stel ik me even voor en vertel ik je wat meer over CoMissZien, mijn huiskamerwinkel, waar mijn lifestyle en passie zegevieren! 

CoMissZien

... het is een naam waarin veel van mezelf zit, het is wie ik ben op alle vlakken en in alle opzichten.. Mijn naam, Michèle Cosijns, en een uitnodiging om te kijken naar wat ik met jou wil delen.
12 tal jaar geleden begon mijn passie voor vintage, vooral de 50s, de kledingstijl en de Rockabilly muziek. Van rommelmarkt, naar kringwinkels, festivals in binnen- en buitenland, leuke markten. De organisatie van, Rock A Lady, een Rockabilly Festival met oldtimertreffen, een markt met vintage en retro lifestyle standen, vulden mijn vrije tijd.
Ondertussen groeide ook mijn verzameling van vintage kleding en vintage interieur. Het huis werd te klein, maar de mooie spullen bleven zich aandienen. 
Een lockdown doet je stilstaan en mijn creativiteit kreeg de ruimte om de overhand te nemen. Organiseren en ondernemen, blijkt toch wel ergens door mijn aderen te stromen en ideeën moeten concreet worden. 
Zo gebeurde,  juli 2020 kreeg mijn creatief idee een naam, CoMissZien. De plannen werden concreet en mijn huiskamerwinkel kreeg vorm. De woonkamer is het hart van een gezellig rijhuis. Toen ik er 40tal jaar geleden, als kleine ukkie in opgroeide stonden er nog 2 kachels, met marmeren schouwen. Een tussendeur die 2 leefruimtes van elkaar scheiden. En een groen, witte vloer met zwarte spikkels. De deuren en de trap bleven onaangeroerd en tot voorkort hadden we zelfs nog de originele voordeur.. Echt vintage, is het niet?  Ik vertoef nu zelf al meer dan de helft van mijn leven in dit heerlijke huis. Ik groeide erop met mijn zus in een liefdevol gezin.
En vandaag, deel ik het met mijn partner en is deze woonkamer het hart van mijn huiskamerwinkel.
CoMissZien, een uitnodiging, om te komen zien naar al het moois in onze huiskamer, waar je gezellig kan vertoeven

Vintage?

Voor mezelf is het meer dan enkel een product ontworpen tussen de jaren 50 - 80
Een vintage item, met of zonder gebruikssporen, gaat al een aantal decennia mee en heeft een teken van zorg en duurzaamheid. Het werd met liefde en zorg gemaakt, gedragen en gebruikt. De items die mijn hart sneller doen slaan, hebben kleur, brengen nostalgie en gaan van een leuk en apart design tot een zeer eenvoudige vormgeving. 

De combinatie van al deze zaken geeft me vlinders en wakkert mijn gelukshormoon aan! Heerlijk toch?

Samen met mijn partner ga ik op zoek naar leuke vintage items die net een beetje anders zijn.
Ons buikgevoel en onze kennis loodsen ons door de zoektocht naar items vervaardigd tussen de jaren 50 en 80. Als we een vreugdesprongetje maken dan komen ze met ons mee.

Thuis krijgen ze een opknapbeurt, worden ze onderworpen aan een grondige schoonmaak. De nodige informatie wordt opgezocht en van hun mooiste kant gefotografeerd. Voor je ze te zien krijgt, gaat er dus nog heel wat werk, liefde en energie aan vooraf. 
En wanneer het item op zijn best is, dan krijgt het een plaatsje op de webshop, online en vooral in onze huiskamer.
Bij ons kan je even vertragen, snuisteren en meegenomen worden in leuke herinneringen en genieten van de verhalen die bij deze items horen.

Vintage Kleding en Miss Michèle?

De huiskamerwinkel biedt je naast vintage items ook vintage kleding en handgemaakte kleding van Miss Michèle, mijn eigen labeltje.
Hiervoor ga ik op zoek naar unieke stofjes, liefst vintage of 2de hands, zolang het aanbod leuk en uniek blijft.
Een aanbod van slow fashion pur sang, slow design, slow search, duurzaam, kwalitatief,..... dat is waar ik naar op zoek ga!
Net als de vintage items, gaan de kledingstukken één voor één door mijn handen. Ze worden fris gewassen en indien nodig en mogelijk geretoucheerd. De maten worden bepaald en de heerlijke details worden op foto vastgelegd. 
Ik streef ernaar om ook bij jou dat gelukshormoon aan te wakkeren, je te laten kennismaken met de schoonheid van vergeten maar teruggevonden items.

Vintage en tweedehands Vinyl

Om je lifestyle compleet te maken, mag muziek niet ontbreken.
Mijn partner, Bart, is een echte muziekliefhebber. Hij leeft en ademt muziek! Zijn muziekcollectie is altijd in beweging en dit reflecteert in zijn aanbod.
In zijn platenwinkel B Side Records, dat zijn plaatsje heeft in onze huiskamer, kan je komen scrollen tussen de originele LP's en 45"
Je vindt er een variatie van Soul, RnB, rock, Vlaamse speciallekes, Mod, Ska, .... en zoveel meer. 
Benieuwd naar het online aanbod? Kan je alvast even gaan neuzen in zijn aanbod op 2dehands.be via deze link of volg hem op FB of IG

En vind je toch niet wat je zoekt, dan gaat hij met plezier voor jou op zoek.

 

Nieuwsgierig naar hoe dit allemaal in onze huiskamer past? Dan wordt het tijd voor een bezoekje!


Contacteer CoMissZien

Adresgegevens:

CoMissZien
Pontweg 49
9450 Haaltert

BELGIE

0471 76 51 41